В Україні хочуть запровадити експрес-тести для перевірки водіїв на наркотики

1352 0
Це може зменшити кількість водіїв, які кермують у стані наркотичного сп’яніння.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В Україні можуть надати правоохоронцям можливість перевіряти водіїв на наркотичне сп’яніння на місці. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. 

Читайте також: Контролювати і сплачувати штрафи ПДР можна буде в додатку Штраф UA

Він нагадав про ДТП, що сталася у Харкові, коли чолові збив на пішохідному переході двох дітей. Міністр повідомив, що підозрюваний був під дією наркотичних засобів.

«У Європі є експрес-тести, які досить швидко і точно показують наявність або відсутність основних наркотичних речовин в організмі людини. Тому я думаю, що на це ми можемо спільно з місцевою владою вплинути, і насправді це має знизити перебування таких осіб за кермом», – сказав Монастирський.

Він також нагадав, що минулого року в Україні підвищили кримінальну відповідальність за керування у стані нетверезості. Міністр вважає, що завдяки цьому кількість випадків, коли люди сідають за кермо нетверезими, зменшилась. 

Відомство разом місцевою владою, вважає він, може вплинути на ситуацію і запровадити відповідні тести, Відтак, можна буде зменшити кількість водіїв, які кермують автомобілем під наркотичним чи алкогольним сп’янінням. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!