Лічильники тепла у квартирах можуть стати обов'язковими

2535 0
Обов'язкове встановлення індивідуальних приладів обліку теплової енергії планують ввести з 1 жовтня 2018 року.
фото: www.varianty.net

фото: www.varianty.net

Верховна Рада прийняла за основу проект закону "Про комерційний облік комунальних послуг". У першому читанні проект №4901 підтримали 238 народних депутатів.

Проект закону передбачає обов'язкове обладнання усіх будівель, що приєднані до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого водопостачання, водопровідних мереж будинковими вузлами обліку, відповідно, теплової енергії та води.

Проект передбачає, що обладнання будинковими вузлами обліку існуючих будівель зобов'язаний провести оператор відповідних зовнішніх мереж у термін:

1) нежитлових будівель – до 1 жовтня 2017 року;
2) житлових будівель – до 1 жовтня 2018 року.

Читайте також: Львів’яни скаржаться, що в їхніх квартирах спекотно. Куди звертатися

Окрім того, в багатоквартирних будинках та інших будівлях, де налічується більше одного споживача, проект закону передбачає обов'язкове встановлення індивідуальних (квартирних) приладів обліку (або приладів-розподілювачів теплової енергії), які використовуються для розподілу показів будинкового приладу обліку:

1) у нежитлових будівлях – до 1 жовтня 2017 року;
2) у житлових будівлях – до 1 жовтня 2018 року.

Законопроект забороняє приєднання до зовнішніх мереж новозбудованих будівель, які не обладнані приладами обліку згідно з його вимогами. Законопроект встановлює, що розрахунки за надані комунальні послуги (постачання теплової енергії, постачання гарячої і питної води) здійснюються лише за даними комерційного обліку.

За матеріалами dt.uа

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!