В Україні хочуть запровадити субсидії для придбання електромобілів

3429 2
У Міністерстві інфраструктури говорять про важливість збільшення кількості електричних автомобілів в Україні й пропонують надати покупцям державну компенсацію частини витрат на його придбання. Втім, конкретної інформації щодо втілення ідеї в життя поки немає.
фото: na-starte.com

фото: na-starte.com

"До 2020 року в загальному обсязі продажів відомство має намір підвищити частку електричних машин до 15%. Для цього передбачається прибрати ПДВ та акцизний збір на електромобілі, а також збір до Пенсійного фонду при першій реєстрації екологічно чистих автомобілів", - інформує Автоцентр.

Такі заходи допоможуть зменшити вартість електрокарів на 21,6%. Міністр інфраструктури Володимир Омелян ще не повідомив суму субсидії чи конкретні дати, коли їх запровадять, однак зауважив, що в Україні цілком можливим є власне виробництво електромобілів.

На 2017 рік високопосадовець спрогнозував прихід на український ринок трьох автовиробників. У загальному списку відомі автомобільні бренди: Toyota, Volkswagen, PSA Peuageot-Citroen, GM, Hyundai, Honda, Suzuki, Nissan і Fiat.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що неподалік Львова встановлять швидкісну електрозаправку Tesla, на яких електромобіль можна зарядити на 80% за 40 хвилин.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
3 Січня, 2017 10:56
тетяна ...а трохи додати... Не просто як "космос" і "сонячні станції",я ще як ...ція,революція "мобільного зв'язку... дротовим, або цифрової апаратури.. аналоговою..."
коротко просто -
АФЕРИСТИ!
3 Січня, 2017 10:39
тетяна електромобілі це перш за все афера! такий собі бізнес-проект,який спеціально створений для досягнення певного фінансового результату через різні механізми ... там багато всього...коротко не получається.... Це десь так само,як проект "дослідження Марсу,космосу...",який представляє ілон від його роботодавців... Це кошти в бюджетах країн,які під такі "корисні і модні" речі виділяються,це десь так само,як ті сонячні станції... Це вартість таких авто,потім акциз,пдв,розмитнення, законодавчі ініциативи зацікавлених осіб,уникнення "подвійного"оподаткування ,тобто надходжень в бюджет конкретної країни і все інше..., офіційно-неофіційні ділера з пропозиціями "під ключ", при чому самі які користуються класичними 4-х(!) літровими двигунами внутр.згорання... Це ті спеціальні "заправки",вартість такої послуги,зважаючи на приналежність такого ринку певним особам,ще й поблизу різноманітних ТРК...,це те,що ці авто під цілодобовим наглядом.... потім самі ті батареї-двигуни... І не просто так ті перші підзарядки з,явилися в мережах ....класичних автозаправок....
Якщо взагалі геть коротко.....
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!