В Україні хочуть запровадити жовті номери для ліцензованих перевізників

3751 0
В рамках стратегії підвищення рівня безпеки на дорогах на 2018-2020 роки, в Україні можуть зобов'язати легальних перевізників використовувати жовті номерні знаки.
Фото: mmr.net.ua

Фото: mmr.net.ua

Міністерство інфраструктури України спільно з МВС хочуть зобов'язати ліцензованих пасажирських перевізників використовувати номери жовтого кольору. Про це повідомляє unian.ua.

«Спільно з Міністерством внутрішніх справ ми розробили комплекс заходів по боротьбі з нелегальними пасажирськими перевізниками. Всі автомобілі офіційних перевізників, які мають документи і дозволи, будуть поставлені на жовті номерні знаки, щоб Нацполіція змогла ідентифікувати офіційного перевізника і нелегального», – сказав заступник міністра економічного розвитку Юрій Лавренюк.

Читайте також: Від сьогодні у Львові тролейбуси тимчасово змінять маршрути

За його словами, впровадження жовтих номерних знаків дасть перевізникам низку переваг: «Це не обмежуватиме офіційного перевізника, а навпаки, у нього будуть переваги. Якщо ми говоримо про місто, то буде дозволена зупинка в місцях висадки і посадки пасажирів громадського транспорту, де наразі їм зупинятися заборонено. Також за рух по смузі громадського транспорту вони не притягуватимуться до відповідальності».

Також він зазначив, що завдяки номерам жовтого кольору пасажири зможуть відрізняти ліцензованого перевізника: «Пасажири чітко розумітимуть, коли викликають таксі, що автомобіль з жовтими номерами є ліцензованим перевізником, який несе повну відповідальність за безпеку пасажира. Щоб ви розуміли, в Києві кожне третє таксі – нелегальне і не несе жодної відповідальності за безпеку».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!