В Україні хочуть запустити бібліоавтобуси

1824 0
Міністерство культури збирається працювати над кращим охопленням бібліотеками населених пунктів. Як повідомив міністр культури В’ячеслав Кириленко, він має намір боротися із цим за допомогою бібліоавтобусів.
фото: kotovski.net, ikrim.net, www.kievpravda.com, culture.lb.ua

фото: kotovski.net, ikrim.net, www.kievpravda.com, culture.lb.ua

Міністр культури В’ячеслав Кириленко зазначив, що зараз в Україні працюють 18,5 тисяч публічних бібліотек (тих, до яких мають доступ усі охочі). Однак, за його словами, цими бібліотеками охоплено лише 52% населених пунктів. Міністр має намір покращувати цю ситуацію за допомогою бібліоавтобусів.

Читайте також: У Львові створили мобільну бібліотеку для воїнів АТО

«Бібліоавтобуси будуть їздити з села в село, з містечка в містечко: нова література, обмін книгами тощо. Потім пересувні пункти – не стаціонарні, а такі, що перебуватимуть місяць-два в одному місці, переїжджатимуть до іншого пункту і так далі», – розповів міністр.

Нагадаємо, Український Католицький Університет розпочав у Львові будівництво бібліотеки, яка стане важливою частиною студентського містечка. Окрім того, керівництво навчального закладу обіцяє, що доступ до багатофункціональної бібліотеки матимуть усі львів'яни.

Джерело: Лівий берег

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!