В Україні хочуть збільшити максимальну висоту громадських будівель до 150 метрів

1217 0
Нові ДБН передбачають і підвищені вимоги до каркасів висотних споруд.
Ілюстративне фото: l-kvartal.com.ua

Ілюстративне фото: l-kvartal.com.ua

В Україні хочуть збільшити максимально дозволену висоту будівель громадського призначення до 150 м замість 100, як є зараз. Про це у Facebook повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

«Зараз у чинних нормах максимальна висота, за якою дозволяється проектувати висотні житлові та громадські будівлі, становить 100 м. Для громадських будівель ми пропонуємо підвищити її до 150 м для можливості реалізації сучасних та цікавих рішень у висотному будівництві», – каже урядовець.

Інфографіка: Мінрегіонбуду

Також нові ДБН встановлюють вимоги щодо жорсткості сталевих та сталезалізобетонних конструкцій для проектування каркасів висотних будівель. Це, кажуть в Мінрегіонбуді, дозволить збільшити несучу спроможність висотних будівель щонайменше на 20%.

Встановлюються і вимоги до мінімальної товщини перекриття будівель, що дозволить зводити їх на територіях із сейсмічністю до 7 балів, тобто, на всій території України.

Читайте також: В Україні пропонують запровадити дорожню розмітку зі світловідбивачами

Окрім цього, вводять обов’язкове проведення аеродинамічного обдуву моделі нового висотного будинку та навколишніх будівель і споруд. Це дозволить контролювати та за необхідності зменшувати пориви вітру у висотній забудові ще на етапі проектування.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!