В Україні хочуть збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху

1581 0
Планують посилити відповідальність за суттєве перевищення дозволеної швидкості, а також створення аварійної ситуації.
Фото: РБК-України

Фото: РБК-України

Народні депутати України пропонують підвищити штрафи за перевищення швидкості на дорогах. Вже підготовано відповідний законопроєкт. Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради. 

Читайте також: Які штрафи передбачає закон за ДТП на електросамокатах і як захиститися потерпілому

Пропонується посилити відповідальність за суттєве перевищення дозволеної швидкості, а також за створення аварійних ситуацій. 

Зокрема збільшити штрафи за:

  • перевищення дозволеної швидкості на 80 км/год та більше — 3400 гривень;

  • перевищення дозволеної швидкості на 110 км/год та більше — 4250 гривень;

  • перевищення дозволеної швидкості на 50 км/год, що спричинило аварійну ситуацію — 5100 гривень.

Однак, штрафи, що діють зараз, пропонують залишити.

Зазначимо, у січні Верховна Рада України підвищила штрафні санкції за порушення правил ПДР. Мінімальний штраф становить 510 грн або 30 неоподатковуваних мінімумів.

Нагадаємо, що у липні перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький заявив, що від початку року в Україні дорожньо-транспортних пригод із загиблими і травмованими сталося на 34% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Він пояснив це багатьма факторами, включно зі зменшенням на дорогах країни кількості транспортних засобів та, відповідно, інтенсивності дорожнього руху.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!