В Україні Кіровоград перейменували на честь відомого драматурга

4512 0
Верховна Рада України у четвер, 14 липня, продовжила перейменування населених пунктів на виконання вимог закону про декомунізацію. Зокрема, 230 народних депутатів проголосували за перейменування міста Кіровограда у Кропивницький.
фото: tour.rk-ukraina.com

фото: tour.rk-ukraina.com

Як повідомлялося раніше, восени минулого року влада Кіровограда констатувала, що не може визначитися з новою назвою міста і попросила зробити це Верховну Раду. Депутатам запропонували вибрати одну з семи назв – Інгульськ, Златопіль, Ексампей, Єлисаветград, Кропивницький, Козацький та Благомир. Комітет Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендував перейменувати Кіровоград на Кропивницький.

Депутати привели назву міста Кіровоград Кіровоградської області у відповідність із вимогами Закону України (№4222).

Також перейменовані окремі населені пункти в Миколаївській, Одеській, Закарпатській, Чернігівській областях. Зокрема, на Миколаївщині області селище Комсомольське перейменоване у Благодарівку, селище Червоний Прапор – на Любомирівку.

Читайте також: Декомунізація у Львові: які вулиці змінять свою назву?

В Одеській області село Жовтневе перейменоване на Верхове, селище Комінтернівське – Доброслав, с. Краснознам’янка – на Знам’янку, Комінтернівський район – на Лиманський.

У Закарпатській області село Жовтневе перейменоване у Забережжя.

У Чернігівській області село Петрівка стало Махнівкою.

Також депутати проголосували за перейменування населених пунктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Так, селище Червоний Орач у Донецькій області стало Ступаковим, село Комінтернове – Пікузами, а с. Червона Зоря на Луганщині – Черногорівкою.

Нагадаємо, 19 травня були перейменовані Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Комсомольськ, Цюрупинськ та низка ряд інших міст.

За матеріалами: zaxid.net , day.kyiv.ua, tsn.ua,

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!