В Україні ліквідують податкову міліцію. Що створять натомість?

2135 0
Державну фіскальну службу суттєво скоротять, а податкову міліцію ліквідують і замінять новим органом. Про це в прямому ефірі програми «10 хвилин з прем’єр-міністром» у неділю, 6 вересня, розповів український прем’єр Арсеній Яценюк.

«Щодо податкової інспекції чи Державної фіскальної служби, 60 тисяч людей перевіряють близько 3 мільйони суб’єктів підприємницької діяльності. При цьому, тільки 1,5 тисяч підприємств наповнюють держбюджет на 80%. Це означає, що Державна фіскальна служба буде істотно скорочена. Ця служба – що не контролює корупційний орган. Ця служба – це сервіс для кожного платника податків. Вона – перший помічник того платника податків, який хоче чесно і прозоро платити податки в державну казну», – сказав Арсеній Яценюк.

Читайте також: Українці платитимуть податки по-новому: деталі про можливі нововведення

За словами прем’єра, податкову міліцію замінить Державна служба фінансових розслідувань. «Податкова міліція ліквідується. На її місце приходить Державна служба фінансових розслідувань. Це та служба, яка повинна виявляти нечесних платників податків, і це та служба, яка має захищати чесних і прозорих платників податків», – додав Арсеній Яценюк.

Джерело: Zaxid.net

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!