Політична реклама

В Україні маркуватимуть молоко з замінних продуктів

1444 0
Кабмін вніс до порядку денного законопроект про зміни до ЗУ "Про молоко та молочні продукти", а також у деякі закони щодо посилення заходів боротьби з фальсифікацією молочних продуктів.

Згідно з текстом документа, вводиться поняття "молокмісткий продукт" для всіх продуктів, у яких застосовуються штучні замінники молока або його компонентів (зокрема, жирів, лактози), незалежно від дозування, - пише "ТСН".

Законопроект передбачає обов'язкове маркування такого продукту, причому розмір шрифту, яким на упаковці друкується інформація про наявність у продукті замінників молока і його компонентів, повинен становити 80% від розміру найбільшого напису (у назві) на упаковці. Видання зазначає, що мета законопроекту - боротьба з низькоякісними молокопродуктами. Вищий сорт молока в Україні і близько не дотягує навіть до категорії непридатного в США.

Низький рівень якості молока в Україні визначається тим, що 80% його виробництва зосереджено в приватному секторі з примітивними умовами утримання худоби, відсутністю санітарно-гігієнічних умов і, як наслідок, низьким якістю сировини. У селах повністю відсутній контроль за харчуванням корів, виробництвом, якістю і транспортуванням молока. Крім цього, ніхто не вимагає звітів про стан здоров'я корів, їх просто немає. Я

к повідомлялося раніше, українські шахраї навчилися підробляти не тільки продукти переробки, але і навіть сире молоко. Примітно, що хімічать з ним не тільки великі виробники. Бабусі, які раніше хіба що розводили молоко водою, тепер мають значно більший арсенал хитрощей.

Так, щоб не скисало, в молоко додають соду. Деякі замінюють соду на аміак. Нерідко зняте молоко, з якого вже вибрали вершки, видають за незбиране, а його жирність буває занадто низькою.

Нагадаємо, що нещодавно на Львівщині тестували молочні продукти і визначили молочні бренди зі шкідливими складниками.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!