В Україні – масштабна повітряна тривога. Куди летять ракети

3585 0
У кількох областях працює ППО.
Фото: antikor.com.ua

Фото: antikor.com.ua

Вранці, 31 жовтня, по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. На Львівщині вона розпочалася о 07:23. У соцмережах повідомляють про вибухи у ріхних областях, а очільники ОВА закликають мешканців не нехтувати безпекою та перебувати в укриттях. 

Зокрема, голова Львівської ОВА Максим Козицький написав«Жителі Львівщини, залишайтесь в укриттях! Загроза ракетного удару триває». Згодом він повідомив, що в області збили російські ракети. 

Також очільники ОВА Олексій Кулеба, Сергій Борзов та Дмитро Лунін повідомили про роботу ППО на Київщині, Вінниччині та Полтавщині.  Чутно вибухи у Києві. У столиці повідомляють про перебої зі світлом та водопостачанням. 

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про два влучання у місті по об'єкту критичної інфраструктури.

«Сьогодні приблизно о 8:00 ранку ворог завдав по Харкову та Чугуївському району ударів ракетами С-300», – написав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, тому можливі перебої зі світлом.

Також є удари по енергооб'єктах на Черкащині. В області повідомляють про перебої зі світлом. Наразі місто Черкаси повністю знеструмлене, повідомив міський голова Бондаренко. Також відсутнє електропостачання на водонасосній станції, тому відсутнє водопостачання у місті. Також повідомляють про роботу ППО у Кіровоградській області. 

Через атаку на об'єкти критичної інфраструктури у Запоріжжі відключили енергопостачання, повідомив секретар Запорізької ОВА Анатолій Куртєв.

«Сьогодні приблизно о 8:00 ранку ворог завдав ракетних ударів по Запоріжжю. Попередньо, ракетами, які запустили з літаків. Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. Тому можливі перебої зі світлом. Постраждалих на цю хвилину не виявлено, всі служби працюють на місцях влучань. Інформація уточнюється. Будьте обережні, не виключені повторні удари», – повідомили у Запорізькій ОВА. 

Окрім цього, ворожі ракети збили на Волині. 

«На Волині збили три цілі. За оперативними даними, це були ракети, випущені з боку Білорусі», – повідомили в ОВА.

На Вінниччині збита російська ракета впала у цивільні об’єкти. Є руйнування. Загиблих і поранених немає, повідомили в ОВА. Очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк повідомив, що у Чернівецькій області внаслідок ракетного обстрілу є пошкодження критичної інфраструктури.

«Маємо падіння уламків ракет на території області. Є руйнування цивільного об’єкту. За попередньою інформацією, потерпілих нема. Працюють спецслужби та ДСНС. Деталі згодом! Не повідомляйте в соцмережах деталі прильотів», – написав очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

За інформацією Повітряних Сил, 31 жовтня з Каспійського напрямку працювали стратегічні бомбардирувальники Ту-95/Ту-160. По території України випустили ракети типу «Х-101/Х-555». Зокрема, на Заході країни силами та засобами повітряного командування «Захід» знищено 5 крилатих ракет. Загалом по Україні збили 44 ворожих ракети.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!