В Україні мають намір ввести штрафи за забруднення води

3283 0
В Україні мають намір зобов’язати підприємства-забруднювачі попередньо очищати стоки або платити штрафи.
фото: uapress.info, tyzhden.ua, energetika.in.ua

фото: uapress.info, tyzhden.ua, energetika.in.ua

Про це йдеться у законопроекті №2772 «Про питну воду та питне водопостачання», який Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує внести до Верховної Ради до кінця грудня.

Як зазначають у відомстві, отримані за забруднення води кошти дозволять підвищити рівень очищення каналізаційних стоків у країні. 

За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуарда Кругляка, штрафи, які будуть платити «брудні» підприємства, підуть на технологічне вдосконалення очисних споруд.

На додачу, у грудні 2015 року Мінрегіон планує розглянути ще один законопроект власної розробки – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з побутовими відходами». Документ покликаний демонополізувати ринок послуг з переробки і захоронення побутових відходів, надати більше свободи місцевій владі, врегулювати питання тарифної політики, пов'язаної з переробкою твердих побутових відходів та підприємствами з утилізації тари і упаковки.

Джерело: ecotown

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!