В Україні мобілізують резервістів, які не входили до першої черги

18284 0
Люди, які не мають військового досвіду, спочатку пройдуть відповідну підготовку.
фото: defence-ua.com

фото: defence-ua.com

В Україні починають залучати до військової служби громадян, які не входять до резерву першої черги. Про це сьогодні повідомив Роман Горбач, начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ на брифінгу в українському медіацентрі. 

«Майже 100% резервістів, що перебували на обліку в територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки, вже поїхали до своїх військових частин і сьогодні виконують завдання з оборони. Тому зараз ми вже проводимо мобілізацію військовозобов’язаних інших категорій, які не входили до резервістів першої черги», – каже він. 

Він також розповів, що спершу комплектування військових частин проходило за рахунок резервістів першої черги, а також резервістів, які уклали контракт на проходження служби у військовому резерві. Вони були одразу направлені до військових частин, оскільки потребували додаткової підготовки та одразу могли бути залучені до виконання завдань. Решту категорій громадян також уже залучають до мобілізації. 

Читайте також: 10 чоловіків намагалися виїхати з України за хабар. Їх направили до військкоматів

«Громадяни, які раніше проходили службу і мають відповідний досвід, також можуть бути відправлені безпосередньо до військових частин. Громадяни, які раніше не проходили службу, але підлягають мобілізації, в обов’язковому порядку направляються до навчальних центрів Збройних сил України, де проходять відповідну підготовку. Тільки після того вони відправляються до військових частин для виконання завдань з оборони», – наголосив Роман Горбач.  

Він також відповів на питання щодо мобілізації жінок. За словами Горбача, такої необхідності поки що немає, однак жінки можуть бути призвані за найбільш дефіцитними спеціальностями – медичні, зв’язок, обчислювальна техніка, радіоелектроніка тощо. 

Нагадаємо, що 3 березня Верховна Рада України затвердила Указ Президента щодо загальної мобілізації. Відповідно до указу про загальну мобілізацію, чоловіки 18-60 років, що мають українське громадянство, не можуть покидати межі країни та залучаються до Збройних Сил України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!