Політична реклама

В Україні може подорожчати молоко

1212 0
В Україні зростають закупівельні ціни на молоко, а з ними, напевно, і підвищиться вартість продукту для кінцевого споживача, - повідомляє Finance.ua.

Зараз літр сировини переробні підприємства закуповують у великих виробників по 4,0 - 4,50 гривні. У приватників - і того менше.

Аналітики ринку стверджують - далі дорожчати молоко просто не має підстав. Серед причин нинішнього здорожчання, які призвели до зростання закупівельних цін – новий механізм дотацій. Раніше кошти фермеру повертали переробники - 30 копійок за літр. З нового року гроші повинні надходити зі спецфонду держбюджету. Проте досі їх ніхто не бачив.

 "Дотації, як такі, я вважаю, що вони і не потрібні, каже представник агропідприємства Анатолій Паляниця. -Потрібні цільові програми, які будуть конкретно допомагати конкретним підприємствам. Або в конкретних напрямках розвиватись. Тому що, якщо це загальнодержавна дотація просто на літр молока або на кіло м’яса, то це - не зовсім правильно. Програми, які зараз діють, це дійсно дієво. На жаль, ми ще не навчились повністю використовувати їх".

Джерело:"Finance.ua"
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!