В Україні може подорожчати підключення до інтернету

973 0
Рішення про мито на імпорт кабелів може значно сповільнити покриття території України швидкісним інтернетом.
Photo by Domenico Loia on Unsplash

Photo by Domenico Loia on Unsplash

Введення мита на імпорт кабелів може призвести до здорожчання підключення українців до інтернету.

Як повідомили у Мінцифри, міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про введення на 3 роки додаткового мита на імпорт кабелю, у тому числі волоконно-оптичного. Таке рішення, наголошують у міністерстві, може значно сповільнити покриття території України швидкісним інтернетом.

Іноземні виробники та дистриб’ютори продукції будуть змушені додатково сплачувати суму в розмірі 23,5 % від вартості кабелю.

Читайте також: Села Львівщини зможуть отримати швидкісний інтернет

«Уведення мита може призвести до зменшення темпів розгортання мережі як фіксованого, так і мобільного інтернету. Український ринок кабельної продукції може стати менш конкурентним, адже національні виробники через введення мита можуть перетворитися на монополістів», – зазначив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест.

Водночас обсяги виробництва деяких видів товару національними виробниками є недостатніми. Тому це може спричинити дефіцит та здорожчання розбудови мереж.

Нагадаємо, що громадам Львівщини готові виділити гроші на швидкісний інтернет завдяки субвенції від Міністерства цифрової трансформації України. Лікарні, школи, бібліотеки, ЦНАПи, будинки культури, об’єкти соціальної інфраструктури у маленьких селах і містечках Львівщини зможуть під’єднати до інтернету.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!