В Україні можна одружуватися через Zoom, – Мін'юст

2154 0
Люди, які несуть службу та обороняють нашу державу можуть одружитися дистанційно.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

Міністерство юстиції України спростило реєстрацію шлюбу в умовах воєнного стану. Подати заявку і офіційно оформити шлюб тепер можна за день і через Zoom. Про це в ефірі Українського радіо зазначила заступниця міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць.

За її словами, через воєнний стан кількість бажаючих одружитися збільшилась, тому Мін’юст дозволив людям, які зараз несуть службу і здійснюють оборону нашої держави, все ж таки здійснити своє бажання навіть дистанційно.

Читайте також: Щоб освідчитись, повернувся з-під Маріуполя. У львівській ратуші одружилися військовий та волонтерка

«Сьогоднішні обставини призводять до того, що люди інколи не мають можливості чекати. Тому що всі ми опинилися в обставинах, коли ми не знаємо що буде завтра і навіть сьогодні до вечора. Для того, щоб у подальшому у цих людей не виникало жодних юридичних проблем, вони мають можливість і потребу оформляти свої стосунки настільки швидко, наскільки це потрібно», – каже Валерія Коломієць.

Подати заявку і офіційно оформити шлюб можна за день. Це може відбуватися у будь-якому органі ДРАЦСу на території, де не ведуться бойові дії. При тому, у певних умовах шлюби можуть реєструвати не лише працівники органів ДРАЦСів, а й поліцейські та військові. Молодять лише повинні звернутися до свого командира і подати заяву про те, що бажають одружитися дистанційно.

Також зареєструвати шлюб можна тоді, коли одного з членів подружжя немає фізично. Це стосується жінок і чоловіків, які несуть службу, перебувають десь далеко і мають бажання одружитися зі своєю другою половинкою. Плюс це стосується осіб, які через несення військової служби могли потрапити в лікарню.

Читайте також: У Гарнізонному храмі у Львові відбулося особливе вінчання

«Є два варіанти процедури дистанційної реєстрації шлюбу. Або цю заяву направляють до органу ДРАЦСу, де територіально перебуває наречена чи наречений, який може прийти в цей орган, щоб провести процедуру. Або такий командир може дистанційно сам скласти акт реєстрації шлюбу і подати в орган ДРАЦСу, який в подальшому її зареєструє. Причому людина, яка не перебуває у військовій частині, може бути підключена дистанційно. І навіть обоє з пари можуть бути підключені дистанційно, просто через Zoom», – каже Валерія Коломієць.

Загалом, з початку повномасштабної війни одружилися майже 22 тисячі українських пар, і це більше ніж зазвичай.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!