Політична реклама

В Україні можуть дозволити подвійне громадянство

1312 0
У Верховній раді зареєстровано законопроект, який легалізує подвійне громадянство.

Законопроект зареєстрував позафракційний народний депутат Лев Миримський, пише "Комерсант-Україна".

У ньому пропонується дати громадянам України право на отримання іноземного громадянства з можливістю збереження українського паспорта. Іноземці, які отримали громадянство України, також зможуть зберегти паспорт своєї країни.

"Подвійне громадянство дозволено у багатьох інших державах. Вважаю, що мій законопроект підтримають фракції комуністів та Партії регіонів. Пункт про подвійне громадянство був в їх передвиборчих програмах", - заявив Миримський.

Миримський переконаний, що подвійне громадянство принесе українцям користь. "Близько 5 мільйонів наших громадян перебувають на заробітках за кордоном. Багато отримують там громадянство і вимушені відмовлятися від українського. Чому країна повинна втрачати своїх громадян?" - вважає Миримський.

За його словами, неофіційно від 5% до 10% громадян України вже мають паспорт іншої держави.

Тим часом, директор Інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв вважає, що Україна поки що не готова до подвійного громадянства, оскільки, на його думку, "подвійне громадянство розмиває права громадянина".

Введення цієї процедури, вважають юристи, є непростим і з правової точки зору. "Для цього необхідно вносити зміни до Конституції, що припускає або проведення всеукраїнського референдуму, або ж наявність у Раді конституційної більшості в 300 голосів", - вважає юрист Андрій Астапов.

Представники ж парламентської фракції "Свобода", що неодноразово виступали проти введення подвійного громадянства, переконані, що воно може дестабілізувати Україну економічно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!