Політична реклама

В Україні можуть подорожчати імпортні фрукти та овочі

1485 0
Заяви прем'єр-міністра Миколи Азарова про можливу дестабілізацію валютного курсу внаслідок проведення демонстрацій по всій країні можуть привести до зростання вартості імпортних фруктів і овочів.

Про це повідомляють експерти проекту АПК-Інформ.

"Будь-яка дестабілізація політичної ситуація впливає, насамперед, на наші економічні показники, в тому числі і на валютний курс. Втрата курсової стійкості, валютної стабільності не тільки підвищення витрат наших виробників, але і підвищення витрат бюджету: нам більше треба буде платити за зовнішніми зобов'язаннями", - заявив чиновник.

Після таких заяв компанії-імпортери вже почали більш обережно підходити до формування замовлень на поставки імпортних фруктів і овочів, і використовувати більш високий курс при розрахунку ціни їх реалізації.

Деякі рейтингові агентства прогнозують, що курс гривні впаде до 8,5-9 за 1 долар ще до Нового року. Саме на такий курс і орієнтуються зараз імпортери.

Затримок з поставками фруктів та овочів наразі немає. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!