В Україні можуть повернути медогляди для водіїв

3202 4
Законопроект «Про дорожній рух та його безпеку» пропонує істотно переформатувати і внести нововведення, аби підвищити безпеку на українських дорогах.
фото: p-p.com.ua, sop.com.ua, svit24.net, zib.com.ua

фото: p-p.com.ua, sop.com.ua, svit24.net, zib.com.ua

У числі інших нововведень автори законопроекту пропонують повернутися до практики проведення обов'язкових медоглядів водіїв. Зокрема, ними визначені наступні терміни періодичних медичних оглядів водіїв:

– у віці до 55 років (включно) – один раз на 10 років;
– у віці від 56 до 75 років (включно) – один раз на 3 роки;
– у віці 76 років і старше – один раз на рік.

Читайте також: В Україні змінять правила дорожнього руху: 5 нововведень

При цьому, водії, яких притягнуто до відповідальності за керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під дією лікарських препаратів, але при цьому не позбавили права керування повинні будуть проходити медогляди 2 рази на рік протягом 3 років після виявлення доведеного факту їзди у нетверезому стані.

Читайте також: Шість нововведень про штрафи для водіїв

Окрім того, автори законопроекту пропонують спростити вимоги до стану здоров'я водіїв – перелік медичних протипоказань не можуть включатися захворювання, які фактично не заважають людині управляти технікою. Ще одне нововведення – проходження психофізіологічного тестування (аналог, так званого, німецького «ідіот-тесту») кандидатів у водії та водіїв, які систематично здійснюють грубі порушення ПДР.

Джерело: automotoclub.info

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
20 Жовтня, 2015 11:14
слава очередной развод на гроши то вернуть техосмотр теперь медосмотр очень кому-то жаль терять такие бабки. за последнюю неделю 4 ДТП с ментами два из них скрились вот отсюда начать мажоров задавить за пьянку забрать не права а машину глядиш и толк будет
20 Жовтня, 2015 11:08
каб В Україні можна все,але не те що потрібно...
20 Жовтня, 2015 11:04
согласен В принципе всё равно сколько проходить медосмотров. Но только чур - без очередей и не за деньги.
20 Жовтня, 2015 11:01
гость прижмите мажоров отремонтируйте дороги дайте качественный бензин за пьянку и наркотическое опьянение лишать прав пожизненно и все проблемы а так ничего не решится это очередная дырка для корупции
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!