В Україні пропонують скасувати нульове розмитнення авто

2294 0
У результаті звільнення від мита до бюджету України не надійшло 13 млрд грн.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Кабінет міністрів запропонував повернути мита на ввезені в Україну авто для власного користування. Про це йдеться в урядовому законопроєкті №7418 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування», текст якого опублікували на сайті Верховної Ради.  

Так, цей законопроєкт пропонує відновити оподаткування, яке було скасовано для товарів, які ввозять платники єдиного податку першої, другої та третьої групи, для підприємств, які не сплачують ввізне мито і для транспортних засобів, які ввозять громадяни.

Читайте також: З чергами розібрались, або чому не варто відновлювати мито на авто

У пояснювальній записці зазначають, що без сплати митних платежів оформлюють автомобілі преміум класу вартістю понад 1 мільйон гривень. Також зазначають, що у результаті дії звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком і ПДВ до бюджету не надійшло 13 млрд грн; ввезено більше 119 тис автомобілів, непоодинокі випадки ввезення авто преміумкласу.

Водночас уряд пропонує звільнити від сплати збору до Пенсійного фонду легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами (одним чи декількома).

Нагадаємо, що у квітні в пільговомув режимі в Україну ввезли понад 19 тисяч автомобілів, що спричинило проблеми для ввезення гумдопомоги. Також додамо, що з 25 квітня розмитнити автівку для власних потреб з країн Євросоюзу за нульового мита можна лише на шести пунктах пропуску, бо через черги на кордоні не могли проїхати гуманітарні вантажі. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!