В Україні можуть розширять список осіб, які не підлягають призову під час мобілізації

5511 0
Рада може звільнити від мобілізації громадян, які втратили рідних на війні.
Фото: УП

Фото: УП

18 липня Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроєкт №7481 щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Відповідне рішення підтримали 298 депутатів. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.  

Відповідно до запропонованих змін, хочуть звільнити від призову жінок та чоловіків, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти під час антитерористичної операції (АТО), операції об’єднаних сил на Донбасі (ООС) та під час дії воєнного стану.

Читайте також: У Міноборони назвали кількість мобілізованих українців

Також ухвалили рішення про скорочену підготовку документа до другого читання, тобто на внесення правок дається лише 7 днів. Законопроєкт №7481 передбачає внесення доповнень до статті 23 закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Нагадаємо, президента України Володимира Зеленського просять заборонити видавати повістки на блокпостах, АЗС і на вулиці. Петицію було зареєстровано 29 червня і за понад два тижні вона зібрала необхідну кількість підписів українців. Додамо, що до Збройних Сил України мобілізовані 700 тисяч людей.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!