В Україні можуть скасувати перехід на літній час

3038 1
Напередодні про відповідні наміри заявили в ЄС.
Фото: СТБ

Фото: СТБ

Якщо Європейський Союз ухвалить рішення скасувати перехід на літній час, Мінекономрозвитку України звернеться до Кабінету міністрів із можливістю розглянути аналогічне рішення для України. Про це повідомляє інформагенція УНН із посиланням на Міністерство економічного розвитку.

Читайте також: Науковці НАМНУ пропонують не переходити на літній і зимовий час

Із 1996 року в Україні визначений Порядок обчислення часу, за яким щорічно переводять час в останню неділю березня на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня на 1 годину назад. У ЄС перехід на літній час затвердили у 2001 році.

«Україною взято курс на євроінтеграцію, яким передбачається імплементація європейського законодавства, існуючий на території України порядок обчислення часу є оптимальним, узгодженим із міжнародною практикою обчислення часу, сприяє адаптації всього спектру міжнародних економічних, культурних та інших стосунків, відповідає її географічному положенню. Враховуючи викладене, у разі прийняття ЄС рішення про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету Міністрів України щодо можливості внесення відповідних змін до Порядку», — зазначають у Міністерстві.

У відомстві додали, що економічне обґрунтування щорічного переходу на літній час та інформація про зменшення споживання електроенергії під час переходу на літній час у Мінекономрозвитку відсутні.

Додамо, що напередодні президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що ЄС може скасувати перехід між літнім і зимовим часом, оскільки більшість опитаних громадян ЄС виступили проти щорічного переведення стрілок.

Читайте також: В Україні скасували державне регулювання цін на цукор

Нагадаємо, що 20 вересня 2011 Верховна Рада України прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою скасовано щорічне переведення годинників на зимовий/літній час. Однак у жовтні того ж року таке рішення назвали поспішним та повернули переведення стрілок.


Читайте також:
27 Травня, 2019 18:42
Віктор Скасовуйте зимовий, літній залиште в спокої! Кому потрібна темрява з четвертої дня((
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!