Політична реклама

В Україні можуть ввести податок на валютообмінні операції

1650 0
Нацбанк допускає ініціювання введення податку на готівкові валютообмінні операції фізичних осіб. Про це повідомила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова.

"Дана норма обговорюється", - сказала вона.

Щербакова уточнила, що в разі введення такого податку він буде сплачуватися з операцій продажу готівкової інвалюти, - пише "Економічна правда"

"Не з купівлі, а з продажу (готівкової інвалюти)", - сказала вона.

НБУ вивчає експертні відгуки і оцінки щодо можливого введення даної норми.

"Європа застосовує класичні рецепти - вони не спрацьовують. Америка застосовує класичні рецепти - вони не спрацьовують. Мені здається, що можливі різні варіанти. Спрацює - добре. Потрібно провести розрахунки, подивитися. Ця норма зацікавила експертне середовище", - сказала Щербакова.

За неофіційною інформацією, ставка такого податку може становити 15%.

Як повідомлялося, Янукович дав добро НБУ на введення обов'язкового продажу валюти.

Як відомо, 6 листопада Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок".

Документ надає право НБУ в будь-який момент вводити обов'язковий продаж частини валютної виручки експортерів. Але глава держави досі не підписав цей документ.

Нагадаємо, Нацбанк також визнав можливість заміни політики фіксованого курсу ринковим формуванням вартості національної валюти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!