В Україні можуть ввести загальну декларацію доходів громадян

1529 0
Кабмін планує розробити законопроект про введення загального декларування доходів громадян та податковому контролі витрат фізичних осіб непрямими методами.
фото: seminars.dtkt.ua

фото: seminars.dtkt.ua

Як зазначено в пріоритетному плані дій уряду, законопроект мають розробити до кінця 2017-го року. Про це повідомляє інформаційне агентство УНІАН.

За законопроектом, автоматизована система слідкуватиме за відповідністю витрат з отриманими доходами громадянами.

В минулому році завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік, а 1-го квітня цього року завершилася друга хвиля декларування доходів державних чиновників за 2017 рік.

Читайте також: Банки виправлять технічні недоліки, щоб обслуговувати власників ID-паспортів

Загалом українські чиновники задекларували 30 мільярдів гривень, майже половина з яких – готівкові. Також чиновники задекларували велику кількість рухомого і нерухомого майна, оцінна вартість якого явно перевищує офіційні доходи, отримані на державній службі.

В разі виявлення корупційного походження активів, які зазначені в деклараціях, чиновники будуть притягнуті до відповідальності. Про це запевняє Національне агентство по запобіганню корупції.

Введення системи електронного декларування активів чиновників було вимогою всіх основних міжнародних партнерів України, серед яких МВФ, Світовий банк, ЄБРР, ЄС і США.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!