В Україні пропонують запровадити латинський алфавіт

2253 1
Розпочати відповідну дискусію запропонував міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
Фото: fakeoff.org

Фото: fakeoff.org

В понеділок, 26 березня, в Києві відбулася зустріч міністра закордоних справ України з представниками країн Центральної Європи. Після її завершення Павло Клімкін виклав на своїй сторінці у Facebook пост, де крім іншого, йдеться про можливість запровадження в Україні латинського алфавіту.

«В дружній розмові історик та журналіст з Польщі Зємовіт Щерек запитав, чому б Україні не ввести поряд з кирилицею латиницю. Наша мета – формування української політичної нації, тому маємо працювати на те, що нас об’єднує, а не роз’єднує. З іншого боку, чому б не подискутувати?», – написав він.

Читати також: Львів’яни подали в суд на Sport Life через відмову тренера говорити українською

Нагадаємо, 15 лютого 2018 року міськрада Львова ухвалила рішення, що зобов’язує львівських продавців надавати послуги українською мовою. Один із авторів ухвали Святослав Літинський в коментарі Tvoemisto.tv розповів, якими будуть штрафи за ненадання послуг українською мовою.


Читайте також:
3 Квітня, 2018 16:06
Берегиня Перехід на латиницю - це останній крок до руйнування світоглядної системи українського етносу!
Бо українська абетка - це не мертва московська кирилиця, а глибинна та сакральна по своїй суті велесовиця.
Та велесовиця, яка тисячоліттями живила сакральне коріння слов'янського, роського, українського народу, яка була визначальним фактором непереможності української духовності. Вона безцінний скарб людства!
Вважаєте що це перебільшення?
Тоді ознайомтесь зі статею " Велесовиця - сакральна абетка давніх росів, основа сучасного українського алфавіту" - [***]s://uamodna.com/articles/velesovycya-sakraljna-abetka-davnih-rosiv-osnova-suchasnogo-ukrayinsjkogo-alfavitu/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!