Політична реклама

В Україні можуть зникнути інтернет-аптеки

1218 0
Кабінет міністрів України запропонував закрити інтернет-аптеки. Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді наприкінці минулого тижня.

"Реалізація лікарських засобів не може здійснюватися суб'єктами господарювання у формі дистанційної та мережевої торгівлі", - йдеться в проекті закону "Про внутрішню торгівлю" № 9443.

Зараз документ знаходиться на розгляді комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва. За даними державної інспекції з контролю якості лікарських засобів, в Україні налічується як мінімум 40 інтернет-аптек.

Раніше повідомлялося, у жовтні уряд вирішив врегулювати діяльність онлайн - магазинів. Законопроект "Про внутрішню торгівлю" був схвалений урядом на одному з його останніх засідань. У ньому пропонується окремою статтею визначити особливості організації інтернет-магазину. Зокрема, передбачено зобов'язання підприємців мати офісне приміщення, в якому вони повинні здійснювати оформлення та зберігання документів, пов'язаних з господарською діяльністю (у тому числі з купівлі-продажу товарів).

Представники невеликих інтернет-магазинів заявляють, що її реалізація може поставити левову частку дрібних і середніх онлайн-майданчиків на межу виживання або навіть змусити їх згорнути бізнес. На даний момент законопроект знаходиться на доопрацюванні в уряді перед подачею на розгляд до Верховної Ради. У ньому також планується зобов'язати підприємців надавати покупцям інформацію про їх найменування, місцезнаходження, відомості про державну реєстрацію, про наявність патенту або ліцензії, про товари та умови договору купівлі-продажу шляхом його розміщення в каталогах, буклетах, в інтернеті.

Джерело: Delo.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!