Політична реклама

В Україні набули чинності нові правила оподаткування нерухомості

1594 0
Вчора, 1 січня, набули чинності нові правила оподаткування нерухомості.

Раніше для цілей оподаткування використовувалася площа одного (як правило, найбільшого) будинку/квартири (кожен конкретний об'єкт не повинен бути більше граничної площі 120 кв. м для квартир і 240 кв. м для будинків).

Тепер же буде враховуватися сумарна площа всіх об'єктів, у тому числі різних видів (квартир, житлових будинків або квартир і житлових будинків), що належать платнику податку.

Для тих, хто володіє більш ніж одним об'єктом, ставка податку становитиме 1% для площ до 740 кв. м і 2,7% - для площ понад цього показника.

Законодавчо буде розширено перелік суб'єктів, яким надано право на пільгу, за рахунок малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей, а також дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, визнаних такими згідно з законом, дітей-інвалідів, які виховуються одинокими матерями, батьками.

Джерело: Варіанти


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!