В Україні набув чинності закон про медреформу

1858 0
Підготовчий етап впровадження медичної реформи триває ще з минулого року.
www.absoluteworld.com

www.absoluteworld.com

Сьогодні, 30 січня, набув чинності Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ.

Згідно з повідомленням, Міністерство охорони здоров’я отримало право оголосити конкурс на посаду голови Національної служби здоров’я. За планами відомства, до липня НСЗУ буде утворена та розпочне роботу.

Читайте також: Володимир Зуб про те, що зміниться для львів’ян у медицині

Також розпочався процес автономізації медзакладів – перетворення медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства. У такому статусі вони зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.

В МОЗ додають, що українці почнуть вибирати лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) і підписувати з ними Декларації з квітня 2018 року. До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі.

Читайте також: Коли в Україні запрацює медична реформа. Терміни

Нагадаємо, з початку 2018 року в Україні стартувала медреформа. Напередодні нового року Президент України Петро Порошенко підписав закони «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» та «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». Верховна Рада підтримала ці закони ще у жовтні 2017 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!