Політична реклама

В Україні надаватимуть безкоштовну вторинну правову допомогу

1259 0
Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги з 1 січня 2013 року запрацюють у всіх регіонах України.

Про це 13 листопада, повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, - зазначають "Варіанти", посилаючись на сайт Мін’юсту. 

За словами міністра, центри надаватимуть безоплатну правову допомогу особам, до яких застосовано адміністративне затримання та адміністративний арешт, підозрюваним у вчиненні злочину особам, які затримані органами дізнання та слідства, особам, до яких як запобіжний захід обрано взяття під варту, особам, у справах яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України участь захисника є обов'язковою.

Перші 27 центрів вже пройшли процедуру державної реєстрації та внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. гшнгр

З адресами центрів можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції.

Крім того, розповів Лавринович, відповідно до проекту Державної цільової програми формування системи безоплатної вторинної правової допомоги на 2013-2017 роки, протягом цього періоду мережа центрів буде розширена за рахунок створення міжрайонних, міських та міжрайонних у містах центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відповідно до статті 13 Закону "Про безоплатну правову допомогу" вторинна правова допомога є видом державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. 

До безоплатної вторинної правової допомоги входять такі види правових послуг як: захист від обвинувачення, здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!