В Україні назвали дати запуску послуги збереження номеру телефону при зміні оператора

2839 0
Україна має підключитись до послуги збереження номеру після зміни мобільного оператора однією з останніх у Європі.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, визначила дати впровадження послуги перенесення телефонних номерів після зміни оператора, повідомляє Економічна правда.

Читайте також: Високий стандарт. Що таке 4G і що треба, аби ним користуватися

Відтак, із 1 лютого мають створити локальну базу даних операторів із номерами телефонів клієнтів та підключити їх до централізованої системи. Саме впровадження послуги з перенесення абонентських номерів запланували на 1 травня 2019 року.

Як зазначають на сайті Нацкомісії, процес і терміни впровадження погодили з усіма учасниками процесу, включно з операторами.

Читайте також: Який мобільний оператор вигідніший. Порівняння тарифних планів

Нагадаємо, раніше дату впровадження послуги збереження номеру телефону після зміни мобільного оператора неодноразово переносили. Перший тендер на поставку обладнання та таких послуг провели у 2015 році, але тоді тендер так і не відбувся. Повторні торги оголосили у 2016 році, але і вони не запустили процес впровадження послуги. За останньою інформацією, послуга мала запрацювати з 1 лютого наступного року.

Довідка

Послуга має назву MNP (англ. Mobile number portability). Вперше її запустили у 1999 у Великій Британії, Нідерландах та Гонконгу. На початку 2000-х більшість країн Європи вже користувалася такою послугою. А у деяких країнах пострадянського простору, наприклад, у Вірменії, Молдові чи Айзербаджані MNP працює вже декілька років. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!