В Україні назвали нову вартість проїзду платної дороги Львів – Краківець

5252 0
Раніше повідомляли, що ціна не перевищуватиме семи євроцентів за кілометр.
фото: Inspired

фото: Inspired

Вартість проїзду за 1 км першою концесійною дорогою Львів – Краковець не має перевищувати 7-10 євроцентів (2-3 грн). Про це в інтерв’ю Уніан розповів керівник «Укравтодору» Славомір Новак.

Все залежатиме від ціни будівництва дороги, яке планують розпочати в 2020 році.

«Мусимо брати як орієнтир європейські ціни. Але, все ж таки, в Україні буде трохи дешевше. Середня ціна будівництва автобану в Європі – 10 млн євро за кілометр. В Україні, думаю, вийде не більше 5-6 мільйонів євро за кілометр. Тому ціна проїзду не буде більше 7-10 євроцентів за кілометр», – сказав Славомір Новак. 

Додамо, що раніше раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян озвучував приблизну вартість проїзду концесійною дорогою Львів – Краковець, яка становила 50-70 євроцентів за кілометр. Пізніше Славомір Новак повідомив, що проїзд платними дорогами в Україні коштуватиме не більше 7 євроцентів.

Читайте також: Північна об’їзна Львова стане частиною транснаціонального коридору Go Highway

Протяжність нової дороги становитиме 84,4 км. За словами керівника «Укравтодору», до кінця року завершать перевірку всіх ділянок дороги та виготовлять необхідну документацію. На початку 2019 року планують підготувати звернення до Кабміну та оголосити конкурс. Славомір Новак додав, що наразі інтерес збудувати першу платну дорогу в Україні висловили європейські інвестори.

Дорогу збудують приблизно за 4-5 років. Термін концесії становитиме 49 років, а дорога інвестору має окупитися за рахунок інфраструктурних об’єктів, логістичних центрів уздовж траси та вартості проїзду. 

Читайте також: Через Львівщину будуватимуть європейський автобан Лісабон – Шанхай

Нагадаємо, ідея будівництва платних доріг в Україні виникла ще 2016 року. За попередньою інформацією, перша концесійна дорога пролягатиме у напрямку Львів – Краковець і сполучатиме Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Корчова-Краковець» зі Львовом. Траса оминатиме населені пункти Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (Північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!