В Україні не планують вводити повний локдаун

1466 0
Навіть у «червоній» зоні бізнес і громадські заклади можуть працювати, якщо всі відвідувачі та працівники повністю вакциновані.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Влада не планує вводити повний локдаун в Україні, але наголошує на необхідності масової вакцинації. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 20 жовтня, – передає УП.

«Навіть у «червоній» зоні бізнес і громадські заклади можуть працювати, якщо всі відвідувачі та працівники повністю вакциновані. Ми не плануємо вводити повний локдаун по всій країні та зупиняти економіку. Але як сказав цього тижня президент: єдиною альтернативою локдауну є саме масова вакцинація», – каже він.

Читайте також: «Ми здолали майже 60% шляху в боротьбі з Сovid-19», – епідеміологиня Наталія Виноград

Прем'єр також нагадав, що 21 жовтня починають діяти нові правила пасажирських перевезень. Всі міжобласні перевезення будуть дозволені, лише якщо пасажири мають сертифікат вакцинації або дійсний негативний тест. Йдеться про залізничний, авіаційний та автобусний транспорт.

Громадського транспорту в містах та перевезень усередині однієї області нові правила наразі не стосуються.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!