В Україні немає обмежень щодо ударів по окупованому Криму, – Резніков

948 0
Міністр сподівається, що США нададуть ракети ATACMS для HIMARS із дальністю 300 кілометрів.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна не має заборони від західних партнерів на враження російських військових об’єктів у окупованому Криму. Про це він повідомив в інтерв’ю «Голосу Америки».

«У нас є домовленості зі США, що ми не будемо використовувати зброю, надану нам США та партнерами, по території російської федерації. Але, якщо ми сьогодні говоримо про деокупацію тимчасово окупованих територій України, де є ворог, то, відповідно, у нас таких обмежень немає», – заявив він.

Читайте також: Резніков розповів, хто насамперед підлягає мобілізації 

Міністр висловив сподівання, що США нададуть Збройним Силам України ракети ATACMS для HIMARS із дальністю 300 кілометрів.

За його словами, цього вистачить, щоб вражати цілі на всіх окупованих територіях, і навіть у прикордонних областях росії. Він також наголосив, що не бачить наразі в Україні можливості «замороження» війни, як це було з 2014 року на Сході країни. Водночас він допускає пониження активності бойових дій. 

Читайте також: У Криму повідомляють про нові вибухи під Сімферополем

Нагадаємо, 16 серпня, у Джанкойському районі окупованого росією Криму вранці було чутно вибухи і видно вогонь. Ймовірно, вибухнув російський склад боєприпасів у селищі Майське. Після чого над військовою авіабазою у селищі Гвардійське Сімферопольського району Криму стояли клуби чорного диму. А вперше в окупованому Криму вибухи лунали 9 серпня біля населеного пункту Новофедорівка. Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російська війна проти України має завершитися звільненням українського півострова. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!