В Україні облаштували пункти пропуску засобами перевірки біометричних паспортів

2452 0
Під час наради в Луцьку щодо підготовки прикордонних пунктів до безвізового режиму з Євросоюзом Президент Петро Порошенко розповів про обладнання пунктів пропуску.

Державна прикордонна служба України облаштувала всі пункти перетину кордону засобами для перевірки біометричних паспортів. Про це повідомляє unian.ua.

«В указі, який я підпишу за підсумками нашої наради, міститься вимога забезпечити всі пункти пропуску обладнанням для автоматичного зчитування біометричної інформації з паспортних документів», - додав Президент.

Читайте також: Кому можуть заборонити в’їзд в ЄС після безвізу

Він нагадав, що станом на сьогодні майже 3,5 млн українців вже оформили біометричні паспорти для виїзду за кордон.

17-го травня в Україні було оформлено рекордну кількість закордонних паспортів – майже 19 тис., для порівняння в аналогічний період 2016 року оформлювалося в середньому 9-11 тис. паспортів за день, а за тиждень до остаточного затвердження безвізу – до 14 тис.

Опублікувала Олеся Шеремета

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!