Політична реклама

В Україні обмежать рекламу безрецептурних ліків

1687 0
МОЗ опублікував список з 326 ліків, реклама яких відтепер заборонена. До переліку потрапили ліки, що викликають звикання, що містять наркотичні та психотропні речовини, призначені для лікування дітей віком до 12 років, а також для прийому під час вагітності та лактації.

Крім того, до переліку потрапили препарати для лікування туберкульозу, венеричних захворювань, надзвичайно небезпечних інфекційних захворювань, ВІЛ/СНІДу, раку, хронічного безсоння, цукрового діабету, ожиріння, еректильної дисфункції.

Так в у переліку опинилися популярні АЦЦ, "Корвалол", "Парацетамол" та "Солпадеін". З 326 ліків, заборонених для реклами, більше 100 вироблено в Україні. Із великих виробників обмеження торкнуться компанії "Фармак" (у списку 14 її препаратів), групи компаній "Здоров'я" (12) і "Дарниці" (6)".

Із зарубіжних компаній це GlaxoSmithKline (GSK). Наприклад, під заборону потрапив його препарат "Солпадеін", один з лідерів у групі анальгетиків", - зазначив менеджер в одній із фармкомпаній.

Народний депутат Тетяна Бахтєєва заявила, що список ще буде доповнюватися. За її словами, в нього, зокрема, увійдуть такі популярні ліки, як "Ессенціале", "Но-шпа" (виробник Sanofi-Aventis) і "Мезим" (виробник Berlin-Сhemie).

 Джерело: Комерсант Україна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!