Політична реклама

В Україні обмежили суму готівкових розрахунків

1284 0
Максимальна сума готівкових розрахунків за товари та послуги з 1 вересня обмежена сумою 150 тис гривень.

Відповідна постанова Національного банкeу, прийнята 6 червня, набула чинності, 1 вересня.

Основна мета документа, як заявляють представники регулятора, - скорочення готівкових розрахунків та зменшення проявів тіньової економіки.

Постанова передбачає встановлення граничної суми готівкових розрахунків для фізособи з юрособою протягом одного дня за товари (роботи, послуги) за одним або кількома платіжними документами у розмірі 150 тис гривень.

Розрахунки між зазначеними особами на суму понад 150 тис гривень здійснюються тільки за безготівковим розрахунком, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або шляхом внесення грошових коштів у банк для подальшого їх перерахування на поточні рахунки підприємств, пише видання.

Також у проекті постанови передбачається встановлення граничної суми готівкових розрахунків між фізичними особами за договорами купівлі -продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 150 тис гривень.

Крім того, контроль за виконанням вимог Нацбанку щодо обмеження готівкових розрахунків будуть здійснювати органи Державної податкової служби.

Розмір комісійної винагороди за проведення розрахунків та курси обміну іноземної валюти на гривню, згідно з роз'ясненнями Нацбанку, будуть встановлюватися банками самостійно.

Джерело: Економічна правда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!