В Україні обрали антикорупційного прокурора. 7 фактів про Назара Холодницького

2809 0
30 листопада Генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про призначення уродженця Львова Назара Холодницького на посаду заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

  1. Народився 1985 року у Львові
  2. Закінчив юридичний факультет Львівського національно університету ім. І. Франка (2006), кандидат юридичних наук (2015).
  3. З серпня 2006 до березня 2014 року працював в прокуратурі Київської області (Києво-Святошинський район), з березня по грудень цього ж року – старший помічник Першого заступника Генерального прокурора України.
  4. Після анексії Криму та перенесення кримської прокуратури до Києва, з грудня 2014 року – перший зампрокурора Автономної республіки Крим.
  5. Призначений керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України з 1 грудня 2015 року терміном на 5 років.
  6. При визначені кандидатів, які подали Генеральному прокурору України на розгляд, 7 осіб з конкурсної комісії віддали за нього голос. За іншого кандидата – Максима Грищука – 9.
  7. В декларації про майно і доходи за 2014 рік вказав сукупний дохід в розмірі 145558 грн, які були отримані за основним місцем праці, дві земельні ділянки (1000 і 1200 м2) та автомобіль Mitsubishi Outlander 2007 року.

Нагадаємо, що кандидатів на посаду антикорупційного прокурора висувала спеціальна комісія. яка складалась з 11 осіб (чотири з них – від Генпрокуратури, сім – від Парламенту). Минулого тижня вони подали на розгляд Генерального прокурора України Віктора Щокіна дві кандидатури – Назара Холодницького та Максима Грищука. Останній з них – 31-річний прокурор прокуратури Львова родом з Тернополя. В 2012 році працював помічником прокурора Червонограда. З 2013 року працював у Львівській прокуратурі, займався справами неповнолітніх. З серпня 2014 до вересня 2015 року – учасник АТО в складі 81-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України, у тому числі п'ять місяців захищав Донецький аеропорт. Нагороджений орденом «За мужність ІІІ степені» (в 2015 році). З жовтня 2015 року працює в прокуратурі Львова.

За даними Главком, Радіо Свобода, ICTV

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!