В Україні обрали фільм, який претендуватиме на «Оскар». Трейлер

2204 0
Український Оскарівський комітет оголосив фільм, який претендуватиме цьогоріч на «Оскар».
фото: www.youtube.com, Facebook

фото: www.youtube.com, Facebook

Український Оскарівський комітет оголосив, що фільмом від України, який претендуватиме на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у номінації «Фільм іноземною мовою», обрали стрічку «Українські шерифи» (режисер – Роман Бондарчук).

Читайте також: Які фільми знімали у Львові? Перелік кінострічок

Світова прем’єра фільму відбулася на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі IDFA, де стрічка отримала Спеціальний приз журі у головному конкурсі. Фільм демонструвався на понад трьох десятках фестивалів по всьому світу у конкурсних та спеціальних програмах і продовжує представляти Україну на найпрестижніших кінофорумах, здобуваючи призи й відзнаки.

Нещодавно «Українські шерифи» отримали Гран-прі кінофестивалю Docs Аgainst Gravity у Польщі. Також фільм показували у семи містах України (Київ, Харків, Дніпро, Львів, Маріуполь, Одеса, Херсон) в рамках прокату DOCU/ХІТ Міжнародного кінофестивалю документального кіно Docudays UA, – йдеться на сайті НСКУ.

Додамо, 89-а церемонія вручення премії «Оскар» за досягнення у галузі кінематографу відбудеться 26 лютого 2017 року в Лос-Анджелесі.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!