В Україні одужав перший пацієнт із коронавірусом

3416 0
Його дружина, що подорожувала з ним по Італії, не захворіла.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

В Україні одужав перший пацієнт із Чернівців, в якого раніше діагностували коронавірус. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

«Ми маємо дуже радісну новину. Пацієнту з Чернівців зробили повторний лабораторний аналіз на коронавірус. І він вдруге показав негативний результат, а, отже, можна констатувати – офіційно в Україні є перша людина, яка одужала від коронавірусу. Сьогодні його виписують з лікарні і він повертається додому», – сказав президент.

Йдеться про чоловіка, який із 21 лютого подорожував Італією з дружиною і повернуся в Україну 26 лютого. У мандрівці та під час повернення додому почувався добре. Симптоми респіраторного захворювання у чоловіка виникли після повернення додому 28 лютого. Він одразу ж звернувся до сімейного лікаря та залишався вдома. До лікарні його забрала «швидка». В Україну чоловік повертався автомобілем, у якому була лише його дружина, у неї інфекції не виявили. Чоловіку надавали симптоматичне лікування.

Додамо, що коронавірус у чоловіка з Чернівців виявили 3 березня.

Додамо, що під час відеозвернення Володимир Зеленський розповів, що «ми отримали першу партію експрес-тестів, виготовлену Інститутом молекулярної біології Національної академії наук України». У найближчі дні до України з Китаю прибудуть:

  • 10 мільйонів високоточних лабораторних тестів, які будуть розподілені по всіх куточках України;
  • 400 тисяч експрес-тестів та 10 тисяч літрів дезінфекційної рідини.
  • 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки;
  • 100 тисяч масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції;
  • 10 апаратів штучної вентиляції легень.

Читайте також: Коронавірус та карантин в Україні. Оперативна інформація в один клік

Нагадаємо, що коронавірус спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Епіцентром коронавірусу в Європі стала Італія, де кількість померлих від COVID-19 перевищила кількість у Китаї. В Україні нині є 26 хворих, троє людей померли. Вони звернулися до лікарів у важкому стані  певний час лікувалися вдома. Найбільше хворих в Україні є в Чернівцях.

Додамо, що в Україні через коронавірус до 3 квітня оголосили карантин. Більше про обмеження у Львові читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!