В Україні офіційно затвердили професію трансплант-координатора

1743 0
Трансплант-координатори спілкуватимуться з донорами та їхніми родичами.
Ілюстративе фото

Ілюстративе фото

Міністерство економічного розвитку затвердило професію «трансплант-координатор» у державному Класифікаторі професій за кодом 2229.2. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Читайте також: В Україні з’явиться єдиний реєстр донорів. Деталі

Фахівці цієї професії будуть забезпечувати зв’язок між усіма учасниками процесу трансплантації, зокрема перевірятимуть та отримуватимуть згоду на донорство, оновлюватимуть інформацію у Єдиній державній системі трансплантації (ЄДІСТ), організовуватимуть оперативне та безпечне транспортування органів. Крім цього, вони спілкуватимуться з донорами та їхніми родичами.

Відповідно до закону про трансплантацію, трансплант-координатор повинен мати вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня у галузі охорони здоров’я, соціальної роботи чи соціальних та поведінкових наук.

На початку лютого МОЗ на базі Запорізької медичної академії післядипломної освіти розпочало навчання медиків, які бажають стати трансплант-координаторами.

Читайте також: У Львові відновлять пересадку органів від померлих донорів

Нагадаємо, у червні президент підписав закон про трансплантацію органів. Місяцем раніше його схвалив парламент.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!