В Україні офіційно запустили мобільний додаток «Дія». Що він дає

5096 2
Завантажити застосунок можна на Google Play або App Store.
фото: edinstvennaya.ua

фото: edinstvennaya.ua

В Україні офіційно запустили державний мобільний додаток «Дія», у якому в подальшому будуть усі документи в електронному вигляді та через який можна спілкуватись із державними органами. 

Наразі у додатку працюють е-посвідчення водія та свідоцтво для реєстрації (техпаспорт) автомобіля.

Читайте також: Уряд дозволив використовувати електронні посвідчення водія під час подорожей Україною

За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, протягом трьох років мають бути оцифровані всі державні послуги, 50 основних – вже у 2020 році. Так, цьогоріч будуть оцифровані послуги із реєстрації ФОП, юридичних осіб, «єМалятко», послуги для перевізників і будівельників, для власників авто.

Завантажити додаток можна на App Store та Google Play. Втім перші користувачі у коментарях додатку пишуть, що Мінцифри збирають забагато особистої інформації й побоюються за свої персональні дані.

Окрім того, найближчим часом Кабмін має затвердити постанову про нову посаду на всіх рівнях влади – CDTO (Chief digital transformation officer). Також уряд обіцяє запровадити національну програму цифрової грамотності, що за 3 роки охопить 6 млн українців.

Читайте також: Сплатити штраф за ПДР можна буде на місці онлайн

Нагадаємо, вже найближчим часом в українців мають з’явитись електронні паспорти.


Читайте також:
6 Лютого, 2020 21:19
так а за які гроші з ограбленними пенсіями Х--У--Й--Л--О--М зеленським пенсіонери зможуть придбати оці смарфони??? зеленське Х--У--Й--Л--О крадуще пенсії скоро драпатиме з награбленним в ростов до януковичя!!!!
6 Лютого, 2020 21:15
так а за які гроші з ограбленними пенсіями [***]ом зеленським пенсіонери змуть придбати оці смарфони??? ЗЕлупа [***]ЛО крадущий пенсії скоро драпатиме з награбленним в ростов до януковичя!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!