В Україні оформити допомогу на дитину можна буде онлайн: деталі

2578 0
Міністр соціальної політики Павло Розенко планує спростити процедуру оформлення ряду соціальних допомог шляхом впровадження системи оформлення необхідних документів через інтернет. Про це чиновник заявив на брифінгу.
фото: www.ori-ind.com

фото: www.ori-ind.com

«Протягом 2015 року та першої половини 2016-го ми взагалі введемо подачу документів в електронному вигляді для призначення державних допомог», – заявив міністр.

«Через електронне звернення можна буде оформити допомогу при народженні дитини, у зв’язку з вагітністю та пологами, допомогу при усиновленні дитини, допомогу дітям, які перебувають під опікою чи піклуванням», – сказав Розенко.

Читайте також: Львів’яни можуть одружуватись, розлучатись та змінювати ім’я онлайн

За його словами, також планується зробити, щоб через інтернет, не виходячи з дому і не стоячи в чергах в органах соцзахисту, оформлялися і документи про призначення допомоги дітям, яких виховують одинокі матері, дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, а також малозабезпеченим сім’ям, інвалідам дитинства та дітям-інвалідам.

Чиновник повідомив, що вже зараз у Києві та Вінниці запускають в тестовому режимі програму оформлення документів на призначення субсидій в електронному вигляді.

Він запевнив, система соцзахисту не стоятиме на місці і буде далі розвиватися і ставати зручніше для громадян.

Нагадаємо, зараз в електронному вигляді через «Особистий кабінет» мешканець Львова може замовити 11 послуг. Доступ до них здійснюється через найширший в Україні вибір способів ідентифікації: BankID ПриватБанк та Ощадбанк, Електронно-цифровий підпис Фіскальної служби, MobileID (через Київстар). Окрім цього, з листопада, разом з Ощадбанком, вперше в Україні у Львові почнуть видавати ID-картку львів’янина, яка зробить послуги через Особистий кабінет доступнішими для тих, хто не є клієнтами інтернет-банків або контрактними клієнтами Київстару.

Джерело: news.finance.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!