Політична реклама

В Україні оголошують бойкот російським книжкам

1594 0
Львів’яни активно бойкотують товари російського виробництва та готують масові акції протесту проти українських телеканалів, які показують російські фільми.

Однак, про російську книжку поки що нічого не говорять. Про це зазначає дитячий письменник та редактор Іван Андрусяк у Facebook.

За його словами,  не йдеться про книжки російською мовою, яких в Україні й так виходить більше, ніж україномовних, а йдеться про книжку як товар російського товаровиробника.

«Звісно, тут є делікатний момент, бо в Росії є кілька видавництв, книжки яких мудрі, цікаві й талановиті, - але в тому й річ, що лише кілька, й на нашому ринку вони погоди не роблять. А дешевому ширнепотребу, яким забита переважна більшість наших книгарень, тому книжковому сміттю, яке завозиться сюди буквально на вагу й паралізує нормальну роботу наших видавництв, - ми мусимо зорганізувати бойкот!», - наголошує письменник.

Іван Андрусяк запевняє, що готовий платити удвічі, а чи й утричі більше за книжки улюбленого "Рожевого жирафа", тільки б держава обклала цю продукцію увізним митом. 

Нагадаємо вчора спільнота активістів економічного бойкоту російських товарів оголосила підготовку масованих акцій протесту топових телеканалів України.

Натомість від товарів російського виробництва вже відмовилося кілька торгових мереж Львова.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!