В Україні оновили державний стандарт початкової освіти

2223 0
Стандарт визначає ключові компетентності, яким діти мають навчитись у школі.

У середу, 21 лютого, на засіданні уряду був затверджений новий державний стандарт початкової освіти. Про це повідомляє Укрінформ.

«Державний стандарт початкової освіти – це перелік очікуваних результатів, що наші діти повинні вміти і знати, якими компетентностями володіти після здобуття освіти у початковій школі. Він дає чотири варіанти базового навчального плану. Цей стандарт опрацьовувався протягом двох років», – сказала міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Читайте також: У всіх початкових школах Львова поглиблено вивчатимуть іноземні мови

Ключовими компетентностями для початкової школи стануть вільне володіння учнями українською та рідною мовою, визначення математичних залежностей, формування допитливості, усвідомлення цифрової грамотності. Також стандарт передбачає розвиток критичного мислення, навчання фінансової грамотності та іноваційних, екологічних та громадянських компетентностей.

Ухвалений стандарт передбачає вивчення низки предметів – української або іноземної мови або математики, інтегроване вивчення цих предметів у дисципліні «Я досліджую світ».

Після його затвердження МОН має підготувати і затвердити освітню програму і створити типові навчальні плани, після чого школи затверджують специфічні робочі навчальні плани і створюють програми.

Читайте також: Методику навчання від LEGO планують поширити на всі школи України

Учителі почнуть застосовувати держстандарт для початкової школи з 1 вересня 2018 року. Державний стандарт базової освіти Кабмін має намір затвердити в 2019 році, старшої школи - у 2027 році. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!