В Україні завтра почне діяти новий порядок видачі номерних знаків

6037 0
Тепер кожен сервісний центр МВС видаватиме номерні знаки на транспортні засоби лише своєї області, незалежно від місця прописки власника авто.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Сервісні центри МВС від завтра видаватимуть номерні знаки не за місцем прописки, як було раніше, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Про це йдеться у наказі Міністерства внутрішніх справ України № 166.

«Основним нововведенням, що запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу», – йдеться в повідомленні пресслужби МВС.

Тобто, тепер кожен сервісний центр МВС видаватиме номерні знаки на транспортні засоби лише своєї області, незалежно від місця прописки власника авто.

Зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

Читайте також: Із квітня водії складатимуть нові тести, аби отримати права. Що саме зміниться

У відомстві зазначають, що таке нововведення дозволяє оптимізувати процес забезпечення номерними знаками, а також уникнути зайвих витрат. Зокрема, на виготовлення, доставку та зберігання у сервісних центрах номерних знаків інших регіонів.

Як повідомили Tvoemisto.tv в Регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області, номерні знаки видаватимуть за оновленим порядком від завтра, 26 березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!