В Україні перед зупинками транспорту будуватимуть захисні стовпчики

3824 0
На зупинках повинні бути засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом та схемою руху тощо) та автомати з продажу квитків.
Фото: uk.etcetera

Фото: uk.etcetera

При проектуванні та реконструкції зупинок громадського транспорту в Україні встановлюватимуть захисні огороджувальні стовпчики перед ними. Відповідні зміни до Державних будівельних норм «Вулиці і дороги населених пунктів» запрацювали з 1 вересня, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Читайте також: На в’їздах у міста пропонують будувати перехоплювальні паркінги

За словами Парцхаладзе, згідно з ДБН, на під'їздах до зупинок маршрутного транспорту тепер повинні обов'язково встановлювати огорожі перильного типу.

«У попередніх нормах не було жодної вимоги щодо безпеки людей на зупинках. Але, на жаль, ми всі знаємо, що трапляються випадки наїзду транспорту на зупинки з людьми і наслідки можуть бути жахливими. За останні роки кількість смертей від наїздів на зупинках громадського транспорту значно зросла», – пише посадовець.

Він додав, що у Європі захисні стовпчики розміщують не лише біля зупинок транспорту, а й на великих перехрестях та перед наземними переходами для захисту пішоходів, коли вони чекають можливості перейти вулицю. Таку ж зміну до ДБН також розглядають і в Україні.

Читайте також: У великих містах України створюватимуть великі транспортно-пересадочні вузли 

Крім цього, на зупинках повинні бути передбачені засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом та схемою руху тощо) та автомати з продажу квитків. Розміщуватись вони мають так, аби не погіршувати видимість для водіїв або не заважати руху пішоходів.

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!