В Україні підвищили стипендію для учнів та студентів

2245 0
Кабінет міністрів підняв розмір мінімальної суми стипендій для учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів. Відповідне рішення опубліковано на офіційному сайті уряду.
Фото: zak-kor.net

Фото: zak-kor.net

Як вказано в постанові № 797 від 8 жовтня 2015 р, розмір мінімальної звичайної академічної стипендії для учнів професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) складатиме 311 гривень на місяць. Студенти ВНЗ I-II рівня акредитації отримуватимуть в місяць 622 гривні, III-IV рівня акредитації – 825 гривень на місяць.

Водночас збільшено і розмір соціальної стипендії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також тих, хто в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків. Учні ПТНЗ отримуватимуть 961гривню на місяць, студенти – 1989 гривень на місяць.

Читайте також: Студенти Львова – які вони? Інфографіка

Підвищили суму стипендії і для тих, хто отримує академічну стипендію Президента України, Кабінету Міністрів України, учасникам, призерам і переможцям міжнародних учнівських олімпіад із базових навчальних предметів. Їх розмір становитиме від 904 до 1356 гривень на місяць.

Постанова набирає чинності з 1 вересня 2015 року.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!