В Україні планують посилити покарання за неправдиві повідомлення про замінування

1422 0
Таких людей планують карати позбавленням волі від двох до шести років з конфіскацією майна.
ілюстративне фото: Варіанти

ілюстративне фото: Варіанти

Верховна Рада попередньо схвалила внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо направдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Про це повідомляє НВ.

Законопроєкт прийняли в першому читанні вчора, 4 листопада, за нього проголосували 235 депутатів.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту, у 2019 році Національна поліція України відкрила майже дві тисячі кримінальних справ за фактом завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян. Крім того, за перші три місяці відкрили 213 справ за статтею 259 ККУ.

Згідно з ним, за свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які можуть спричинити смерті людей чи інші тяжкі наслідки, планують карати позбавленням волі від двох до шести років з конфіскацією майна. Раніше конфіскацію не робили.

За так зване мінування об'єктів критичної інфраструктури, будівель органів влади, лікарень і шкіл, або якщо таке повідомлення призвело до тяжких наслідків, планують карати позбавленням волі від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що напередодні у Львові анонім повідомив про замінування школи №16 по вулиці Некрасова, 57. Тут на той час була виборча дільниця. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!