В Україні планують пристосувати всі паркінги до електромобілів

1495 0
До 2030 року має бути 100% паркомісць, оснащених для електромобілів.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

До 2030 року всі стоянки і парковки в Україні мають обладнати зарядними станціями для електромобілів. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе. У відомстві зараз обговорюють нову державну будівельну норму, передає «Обозреватель».

«Сподіваємося, що до 2030 року буде вже 100% паркомісць, оснащених для електромобілів. Але може бути й таке, що до 2025 року електромобілі витіснять інший транспорт. Може, в якомусь році взагалі заборонять бензинові або дизельні авто. Відповідно, паркінги повинні бути готові до цього раніше», – сказав Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні зростає кількість вживаних електромобілів

В історичних і старих кварталах теж будуватимуть місця з електрозарядками. Парцхаладзе розповів, що є технології будівництва паркінгів і під наявними будівлями, але вони дуже дорогі. Як приклад заступник міністра привів ЦУМ в Києві, який перебудували і оснастили підземним паркінгом.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!