Вузьких спеціалістів у поліклініках мають замінити сімейні лікарі

4422 0
Реформа медицини, яку планують запустити у 2017-му році, передбачає перехід пацієнта й його родини до сімейного лікаря, який на основі контракту надаватиме допомогу на первинному рівні. З часом це може призвести до скорочення штату вузьких медичних працівників - окулістів, ендокринологів, невропатологів тощо.
фото: zmi.ck.ua

фото: zmi.ck.ua

Широкий спектр медичних послуг, які виконуватиме сімейний лікар, очевидно, з часом приведе до скорочення штату вузьких медичних фахівців. Про це повідомив у інтерв'ю для Tvoemisto.tv Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради. 

Читайте також: В Україні створять кол-центри, які допомагатимуть хворим до приїзду швидкої

Також він наголосив, що триває обговорення передання вагітних з не ускладненою вагітністю теж на облік сімейного лікаря, який має бути достатньо компетентним, щоб допомогти і дорослому, і жінці, і дитині. Система, за якою пацієнт сам вирішує, до якого спеціаліста звертатися по допомогу - неправильна й не актуальна. 

Нагадаємо, у 2017 році українці зможуть укладати контракти із сімейними лікарями. Водночас, одному спеціалісту дозволять обслуговувати 1500-2000 пацієнтів, за умови, що вони приходитимуть родинами. Таким чином зарплата сімейного лікаря залежатиме від кількості підписаних угод і може зрости до 19-50 тисяч гривень. 

Читайте також: Без черг, але за записом. Що хочуть змінити в поліклініках

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!